PODB

RIJSSEN DICHT BIJ STUNT TEGEN ALMELO.
Rijssenaren verliezen nipt met 5-7.

Wat was het spannend dinsdagavond in het Parkgebouw. Het duel in de eerste klasse Oost tussen Rijssen en Almelo stond op het programma.
Toen uw verslaggever het Parkgebouw binnen kwam zag hij veel grote namen die vanuit Almelo nar Rijssen waren gekomen. Nee geen opkomst van 5 dammers bij Almelo zoals ze eerder die middag hadden laten weten. Alle sterren waren aanwezig behalve Jurg.
En dan weet je als je Rijssen bent dat het een kansloze avond wordt.
Maar sport heeft zo zijn eigen wetten.
Rijssen kwam met een wat andere opstelling dan normaal. Sinnema mocht (als topscorer van Rijssen) aan bord 6 proberen om dat te consolideren. Verder waren Woolderink en Langkamp aan bord 5 en 4 opgesteld.
En iets over half 8 begon dan de wedstrijd.
En waar zal ik als verslaggever beginnen ? Bij Sinnema, bij Slot , bij de Leeuw ?
Toch maar de partij tussen Bert Slot en van Hofwegen. Slot de man in vorm gezien zijn uitstekende positie in de onderlinge competitie aan bord 3. Slots tegenstander was erg druk met zijn mobiele telefoon.  Er werd flink wat af geappt of gemaild of………..? Was dat een teken van onderschatting ? Wellicht………..
In ieder geval hield Slot keurig stand , en daarna kwam er een stand op het bord waar Slot 3 (!) schijven vrij tot dam kunnen promoveren. Maar wel een houtje minder. Dat was misschien wel de kans op de eerste 2-punter in de wedstrijd. Maar van Hofwegen bleef overeind en sleepte een remise uit het vuur : 1-1.
Henk Woolderink bracht het volgende punt voor Rijssen binnen door remise te spelen tegen Veenstra : 2-2.
Vervolgens was het de beurt aan Geert Sinnema die remise overeenkwam met Krol: 3-3.
En dan naar Jan de Leeuw tegen Johan Essink. De Leeuw leek misschien wel wat onder druk te staan maar waarschijnlijk was dat gezichtsbedrog. Een zeer spannende partij waarin Essink alles moest geven om het punt voor Almelo over de streep te trekken en dat lukte en zodoende een 4- 4 tussenstand. Het zou toch niet………?
Rein Langkamp werd toevallig weer aan Gerrit Bosch gekoppeld. Hoeveel partijen officieel en officieus zouden die wel niet tegen elkaar gespeeld hebben ? Is 250 partijen een rare gok ?
Deze spelers kennen elkaar en kwamen uiteindelijk ook remise overeen en  dat bracht de stand op 5-5.
Alleen aan bord 1 was het duel tussen de beide GJ’s nog in volle gang.
En daar moest Almelo de winst halen wilde het de kampioensaspiraties overeind houden. Klein Legtenberg als underdog had geruild waar hij kon. En dat werkte heel lang erg goed. Kolste moest al de beschikbare tijd investeren . En zag goed dat een mogelijke schijfwinst remise zou worden. En zo werd er verder en verder gespeeld. Tot uiteindelijk in de 5 om 5 stand, na meer dan 60 zetten, Klein Legtenberg toch niet het wel verdiende puntje kon binnenslepen en Almelo opgelucht kon ademhalen : 5-7.
Maar Rijssen kan echt tevreden zijn met de weerstand die is geboden. Twee spelers zullen op de PODB site worden voorzien van een blauwe markering, we waren op weg naar een stunt , maar helaas .