PODB

OOK IN DEN HAM GEEN EER TE BEHALEN VOOR RIJSSEN.
We dammen al heel lang. De een begon op zijn tiende een ander op zijn twintigste. Het doet er niet echt toe. Vroeger toen dat vierkante kijkkastje er nog niet was. Wat deden mensen toen dan na het avondeten in de winter ? Toen de winters nog bar en koud waren in ons landje .De gordijnen gingen dicht en de houtkachel zorgde voor een aangename warmte. En dan kwamen de dam en schaakborden op tafel. Op fluwelen tafelkleedjes. Rood en grijs en zwart waren de dominante kleuren. Als je die nog een keer wil  zien. Dan moet je een borrel drinken bij café spekhorst in Rijssen. Daar liggen  ze nog. Op donkerbruine tafels.
En die ontwikkeling was goed voor de damsport. Landelijk-provinciaal en plaatselijk. Denksport was populair.
Maar tijden veranderen, helaas ! Damclubs verliezen leden . Er is nauwelijks aanwas. Tegenwoordig ga je spelletjes doen op je mobieltje . Je doet iets tegen iemand uit een ver land. Je gamed………..
En zo gingen we met 5 spelers naar den Ham. In de hoop op een resultaat. Maar bij binnenkomst in zaal Harwig wist uw verslaggever al genoeg. Den Ham was op zijn sterkst . Want die kunnen op 07-02-2020 kampioen worden. Een gelijkspel is voldoende voor de Hammenaren om te promoveren.
Kortom we verloren met 1-11 . Geert Sinnema redde de Rijssense  eer door een remise tegen Arrindell .
Terug naar huis waren de wegen bestrooid met zout. Mist en vorst en dan strooien we. Immers zout genoeg. Zout gestrooid in de diepe wonden die dit seizoen heeft achter gelaten.